2 Ağustos 2016 Salı

God's Gift - 14 Days Kore Dizisi İncelemesi

   İlk bölümünü 3 Mart 2014'de yayınlanmış olan, fantastik, gerilim, aksiyon, zaman yolcuğu bulunan bir dizi. Dizisiz kaldığım zaman önüme dizileri açtım rastgele seçim yaptım ve bu dizi çıktı iyi ki de çıkmış şimdi öncelikle diziyi tanıtıp daha sonra düşüncelerimi söyleyeceğim. 

   Ne yazık ki değeri bilinmemiş bir dizi ile karşınızdayım. Bu yüzden kim dizi önerisi istese herkesin bildiklerini değilde bu ve bunla beraber 2 3 daha tanınmamış diziyi öneriyorum.


Bölüm: 16

Konusunu çok kısa bulduğum için spoiler vermeden ben  başlangıç konusunu anlatacağım...

Konusu: Kim Soo Hyun(Lee Bo Young) bir televizyon programında çalışır. Evlidir, otoriter bir annedir, kızının okuması için elinden geleni yapar, çeşitli kurslara gönderir.  Kocası Han Ji Hoon (Kim Tae Woo) avukattır. Gayet normal günler yaşanırken kızının bakıcısının bir işi çıktığı için küçük kız annesi ile kalır. Bakıcı işi bitip geldiğinde aşağıda kızı beklediğini ve getirmelerini  söyler. Annesi o an çok yoğun olduğundan kızını arkadaşından aşağı bırakmasını söyler ama indiklerinde kıza acil bir telefon geldiğinden kızı bakıcısına gitmesini söyleyerek tek başına yollar. Aradan dakikalar geçince bakıcı anneyi arar ve nerede kaldıklarını aşağıda beklediğini ve kızın gelmediğini söyler bunu duyan anne panik olur. Her taraftı ararlar ama kızı bulmazlar. Bu sırada bir gölün yanındaki kulübenin  orada kızın ayakkabısı bulunur ve gölde kızın bedenine ulaşılır bunu gören anne kahrolur ve intihar etmeye karar verir. Bu sırada karakterimiz Ki Dong Chan( Jo Seung Woo) 2-3 adam tarafından aldığı borçtan denize atılmaktadır. Anne denize( deniz mi göl mü pek hatırlamıyorum) atlar ama ölmez denize atılan Ki Dong Chan ile 14 gün geriye giderler. Bu annenin kızını kurtarmak ve katili yakalamak için ona verilen bir hediyedir.


Lee Boo Young (Kim Soo Hyun)
Başlangıçta  bahsettik zaten otoriter çocuğunun iyiliğini düşünen genç güzel bir anne. Katillerin, suçluların bulunduğu Müge Anlı gibi bir program. Sahne arkasında görev alıyor ve bir gün orada kızının haber olacağını bilmeden...

Jo Seung Woo(Ki Dong Chan)
Benim en sevdiğim karakter dizide şu adamdır :) İzlediğim bütün dizilerde de en sevdiğim karakterler arasına girdi. Kendisi 3-4 çalışanı olan bir grubu var. Bu grup gizli işler yapıyor. aldatılan kadınları veya erkeklerinin eşlerini basıyor fotoğraflarını çekiyor, kirli işler vs. Dizide  anne karakterimize 14 gün yoldaşlık eden karakter. Kötü bir adam değil çok neşeli sürekli küfür eden ama benim zaafım olan Busan ağzıyla konuştuğu için sevgim daha bir kabardı.:)


Kim Tae Woo ( Han Ji Hoon)
Maalesef sevemedim bu adamı. Bu karakterimiz kızımızın babası. Başarılı bir avukat ama kime göre neye göre.  Hiç bir haklı yanı olmamasına rağmen birinin ölüme yol açmış olan biri destekleyip onun avukatlığını yapıyor. Hiç hoş bulmadım...

Jung Gyeo Woon( Hyun Woo Jin)
Bu karakterimiz Kim Soo Hyun yani annenin eski arkadaşı. Eskiden beri Kim Soo Hyun'dan hoşlanıyor. onu geçen senelerden sonra bulmaktan oldukça mutlu. Yine yardımcı oluyor bu olaya.

Kim Yoo Bin ( Han Saet Byul)

Kaçırılan kızımız. Bizi 16 bölüm meraktan öldüren, ağlatan şirin kız :D Annesi onun iyiliğini düşünüp ne kadar zorladığından baya sıkılıyor ki haklı.


*** SPOİLER   GÖRMEK İSTEMİYORSANIZ  BUNDAN SONRASINA BAKMANIZ ÇOK SAKINCALI, YANLIŞLIKLA SPOİLER VERMEK İSTEMEM :)  ***







Şu sahneden öyle bir ağladı ki... oyunculuğuna hayran kaldım içim acıdı resmen burada kızının kaçırıldığını ve yardım istediğini söylüyor.





Evet.. evet.. Ne kadar shiplesek de olmadı  16 bölümün son dakikasına kadar bekledik oysa :(


Acayip gözüme batan hiçbir noktası yok belkide izleyeli 2 yıl olduğundan... Hala bu kadar hatırlamam bile  bu dizinin ne kadar güzel olduğunu gösterir. 


Son ana kadar herkesten Şüpheleniyorsunuz her bölüm sizi başka birisine yöneltiyor. Kafanız allak bullak oluyor ama meraklanmadan edemiyorsunuz ve son final bölümü öyle ki ağzınızı açık bırakacak türden. 

Hepinize iyi seyiler ^^





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder