8 Ağustos 2016 Pazartesi

JUN. K ''THİNK ABOUT YOU'' Yayınlandı ^^


2PM grubunun biricik üyesi Jun. K Solo albümünü çıkardı. Kore'ye göre 09.08.2016 saat 00.00'da yayınlanacak M\V  bize göre akşam üstü 18.00 gibi yayınlandı.Dinlediğim birçok grup olsa da en sevdiğim ve yeri ayrı olan grup 2PM'dir. Başarılar Kim MinJun <3 Fighting! Umarım albüm hak ettiği değeri bulur.

Klip hakkında yoruma gerek yok *-* MUHTEŞEM. Müzik listemden çıkmayacak bir şarkı daha sadece...
Albümde ki diğer şarkıları da çok merak ediyorum *-*



7 Ağustos 2016 Pazar

Hyde Jekyll and Me(2015) Kore Dizisi Önerisi

Aynı anda yayınlandığı sıralar ''Kill Me Heal Me''  dizi ile kıyaslandığı için fazla değer görmemiş dizi Hyde Jekyll and Me!^

BÖLÜM:20
TÜR: Romantik, Piskolojik, Komedi

2010'dan beri ekranda görmediğimiz Hyun Bin yeni dizi çekeceğini duyunca o kadar sevindim ki konusu ne olursa olsun onun için izleyecektim. Jo Hyun Jae'den sonra ilk defa bir aktöre bu kadar yakın hissettiğim için Hyun Bin'nin yeri farklıdır. Heyecanla yazdım dizinin adını  araştırıyorum bir de ne göreyim? Kdrama izleycileri ikiye bölünmüş ve bu dizinin adını arattığım halde her tarafta Kill me heal me dizisi ile ilgili yorumlar. Biraz daha inceleyince anladım ki durum şöyle. İki dizide ''Çoklu kişilik bozukluğu'' hastalığı ile ilgili ve yayın zamanları aynı olunca baya kıyaslanmışlar. Birde duyduğuma göre Hyun Bin' e önce Kill me Heal me'de oynaması için teklif gelmiş ama Hyun Bin reddettmiş.Ve senaryolarının sadece (!) piskolojik hastalık bölümü ortak olunca bu dizide 2 diğer dizide 7 farklı karakter olunca gelen klasik yorumlardan  biri ''Niye kabul etmedi,7 kişiliği oynamayı zor mu buldu?'' gibi yorumlar gördüm ve hiç hoş değildi. Tabi ki nedeni bu da olabilir orasını bilmiyorum ama beni Kill me Heal me'ye ön yargılı olmamı sağlayan hayranlar oldu ve o güzelim diziyi 1 yıl aradan sonra izleyebildim. Benim düşüncem şu, bu kıyaslanmaması gibi bir olay imkansızdı bunu anlıyorum. İkisini de izleyen biri olarak ikisi de bana ayrı tatlar verdi. İkisi de apayrı güzeldi. Tek kötü yanı aynı anda yayınlanmaları olmasıydı keşke ve bu durumdan zararlı çıkan Hyde Jekyll and Me dizisi oldu.


Konusu
Goo Seo Jin (Hyun Bin) çoklu kişilik bozukluğuna sahip biridir. İçinde Robin(Hyun Bin) adında bir alt kişilik vardır. Goo Seo Jin sağuk, kaba başarılı bir Wonderland'ın sahibidir. Robin ise eğlenceli, sıcakkanlı yani Seo Jin'in tam tersi bir kişiliktir. Seo Jin bu hastalığını kontrol altında tutmak için elinden geleni yapar ve çabalar bu sırada, babası ölüce ardında bıraktığı sirkin başına geçmek için Seo Jin'nin Wonderland'a gelen Jang Ha Na' a ( Han Ji Min) Sirkin kapatılacığını öğrenince patron Seo Jin ile konuşmaya gider ve sirki yeniden canlandıracağına söz verir.   Karekterlerimiz karşılaşmış olur.
Goo Seo Jin ( HYUN Bin)

Robin(Hyun Bin)





                                             
                                                  Han Ji Min( Jang Ha Na)




                            



Kızımızın aşk konusunda bir ikilem yaşıyacağı açıkça belli. Fanlar bu konuda da ikiye ayrılıp.  Seo Jin ve Robin tarafları olmak üzere hangisini şeçeceği üzerine tahmin yaptılar. Benim tarafım Seo Jin'di :) Robin'de çok iyi ve eğlenceli biri olsada soğuk karakterleri sevme huyumdan kurtulamıyorum.

Hyun Bin 2 karakteri de o kadar iyi canlandırdı ki. Çok
 iyiydi.

FRAGMAN


En çok sevdiğim Ost'lar <3


Heyt be Seo Jin :D Bakışa bakarmısınız. 


Hyun Bin deyince akla gelen şeylerden biri; gamze! 


Fotoğraflardan bile iki karakterin olduğu anlaşılıyor. Robin <3

Ben diziyi çok sevdim hatta şöyle desem daha iyi ben bu sıralar son 3-4 ay hariç 9 ay boyunca dizi izlemedim. Sebebi ne okul filan değildi hemde. Bu diziyi izleyince birden hiçbir şey  izleyesim gelmedi :D
Başlarda güldüren sonlarda ağlatan diziydi. Şidddetle öneriyorum.

Şimdi sıra geldi içimi dökmeye *** SPOİLER*** okumak, görmek istemiyorsanız aşağıya bakmanızı önermem :)




Eveeet Seo Jin severler için ne kadar güzel bir son olsa da final gelene kadar acaba Robin mi? diye  düşündük çünkü sevgili filan oldular. Robin ortadan kaybolduğunda hüngür hüngür ağladığım gerçeğini göz ardı edemem Robin'ni de sevdik tabi :(
Ama şöyle birşey vardi ki zaten Robin, So Jin'nin olmak istediği kişiydi! Yani başından beri Robin Seo Jin'di. Bu yüzden Seo Jin'in bunu farketmesi Robin için üzülmeme engel oldu.


Robin ile veda ediyorum.. Hepinize  İyi Seyirler ^^

4 Ağustos 2016 Perşembe

Scholar Who Walks The Night (2015) Kore Dizisi Önerisi

Şu sıra Vampirden devam etsem de aklıma gelmişken yazıyım dedim. Scholar Who Walks The Night!
Korelilerin, Japonların şu uzunca dizi adlarına bayılıyorum :D

BÖLÜM : 20
Tür: Dram,Tarih, Romantik, Aksiyon, Fantastik

Sevdiğim aktörlere 2 yeni ad eklettiren bu diziye öncelikle teşekkür etmek istiyorum :)
İşin içinde vampir olduğunu bilmeden girdim ben. Ne zamandır tarihi dizi arayınca gördüğüm ilk afişe koştum. Maalesef yine güncelken denk geldim ve final bölümünü izlemiş değilim 1 yıl oldu. Sıkıcı kesinlikle değildi bayıldım! Ama dizi çevirisi beklemek artı o sıralar internetin hızı yüzünde her 1 dk da donması beni çileden çıkardığı için bıraktım bilgisayarı atıp kırmadığıma şükrediyorum. Finalini merak ediyor muyum? Hayır ama bu kötü olduğundan değil tam tersine aklımda soru işareti bırakmamasından deyip fazla uzatmadan bu güzel diziyi tanıtıyorum...


Bide ek olarak şunu söyliyeyim, Geçen yazdığım Love in The Moonlight dizisini bu diziye benzettim baya. Konuyu yazınca anlayacakınız.

Çok tatlı bir kız var öncelikle adı Jo Yang Sun (Lee Yoo Bi) 21 yaşında, Ailesi vatana ihanet şuçlanıyor bu yüzden erkek kılığına girip kitap satıyor, insanlara sokaklarda kitap okuyor, hikayeler anlatıyor. Genç kızımız gece yürüyüşü yapan vampir bir alim Kim Sung Yeol ( Lee Jun Ki)
ile karşılaşıyor devamı spoiler :D

Hemen karakterler...
Alim Kim Sung Yeol( Lee Jun Ki)

Alim ezelden beri vampir değildi sonrdan vampir oldu. Kitap okumayı seviyor o uzuuun yaşantısında evinin altında bir kütüphanesi oluşturmuş..Dizide o kadar ciddi ki, ses tonu, bakışı ben gerçekte de böyledir desem de instagram hesabına baktığımda karşılaştığım set videolarından sonra sözümü geri alıyorum :D Aksine çok güler yüzlü, eğlenceli bir adam. Bu da oynadığı karakterleri ne kadar iyi oynadığını gösterir. 

Jo Yang Sun( Lee Yoo Bi)

Bu tatlı kız nasıl erkek kılığına girer demeyin girdi. Alim gibi Yang Sun' da kitap okumayı seviyor. Zaten dedik kitap satıcısı ve hikaye anlatıcısı diye.

GWİ
Yer altında kocaman bir sarayı var yani saray değilde toprak altında. Bu dönem insanlar vampirlerin  daha doğrusu Gwi'nin ( Lee Soo Hyuk) hakimiyetinde gibi birşey. Gizli Hükümdar! En büyük düşmanı Alim Kim Sung Yeol.

Dizide kötü karakterleri sevme huyuma hakim olamadığım bir dizi daha... Adam vampir rolü oynamak için doğmuş desem yeridir. O kadar yakışmış ki insan kızamıyor bile :D. Duyduğum kadarıyla Vampire İdol diye bir dizide de oynamış zaten.

LEE HYUN WOO( Kim sung yeol'u vampir olduktan sonra
yanına alıp iyieştiren ve iyileştikten sonrada
 yanında yardımcı olan kadın)

LEE HYUN WOO(Veliaht Prens, Alimin en yakın
 arkadaşı)


Kim So Eun
2 Karakter canlandırıyor. 



Diziyi çok beğendim şiddetle tavsiye derim hatta tarihi dizi sevemiyorsanız ilk adımı bunla atabilirsiniz.
Beni bıraksanız her tarafa Gwi'nin gif ve resimlerini koyucam şimdi :D

1. Fragman

İkinci fragman için Tıklayın.



Hepinize İyi Seyirler ^^




3 Ağustos 2016 Çarşamba

1 Manga 1 Webtoon Önerisi

  Hepsi çok kısa olduğundan tek tek değilde hepsi birlikte 2 tane öneri yapmak istedim 1 tanesi Shoujo manga, 1 tanesi korkunç, piskolojik, katilli bir webtoon.

Keşke animesi de olsaydı dediğim ama live actionı ile yetindiğim manga Strobe Edge!

Bölüm sayısı: 36.4

Konusu çok klasikleşmiş shoujo yani bıkkınlık verebilir ama zaten 36 bölüm hemencecik bittiği için sonunda yüzünüzde gülümsemeyle kendinizi iyi hissetmenize sebep olabilecek manga.

Ninako

Ren
Ninako, Ren'i tanıdıkça ona kendini yakın hisseder ve aşık olmaya başlar. Ren ise okulun gözde, sessiz kibar erkeğidir.(klasik) ve uzun bir ilişkisi vardır. Bu durumda aşkı tek taraflı olan Ninako ne yapacaktır?


Şiddetle tavsiye etmesemde güzel bir mangaydı. Animesi olmasını çok isterdim ama live actionu var resmi aşağıda.


Filmi beni hiç tatmin etmedi. Belkide baştan beri çok klasik olmasından ama kısacık vaktinizde izleyebilirsiniz.



***

Gelelim webtoona
 Manga ararken buldum tam istediğim gibi konusu vardı. Karşınızda Bastard! Ne kadar ''Farklı bir başlık olsaydı iyiydi'' desemde İçeriği beğendim.

Bölüm sayısı: Devam ediyor...

Bir baba düşünün katil. Sizi yani çocuğunu bu işe ortak eden ve herhangi bir konuşmanızda sizi acımadan öldürebilecek. 



  Dışarıda gayet güler yüzlü, kibar beyefendi....... Eve geldiğinde ise sağdaki zaten suratında  anlaşıldığı gibi nedensiz insanları özellikle güzel kızları öldüren bir seri katil.Çocuğunun masumiyetinden yaralanarak öğretmenleri, ev arayanları eve çekip. Önce oğlu onları büyük bir sopa ile bayıltıyor veya o anda öldürüp babasına teslim ediyor. Yapmaz ise ölür... Babasına bu yüzden kin besliyor. Güzel kızlar deyince onlara sahip olmak filan istediğinden değil yani. Tamamen keyiften öldürüyor.

Bu kişilerde seri katilin çocuğu ve yanındaki arkadaşı.
Bundan sonra ne desem spoiler o yüzden okumanızı öneriyorum. Bende yeni başladım 48. bölümdeyim.

Hepinize İyi Okumalar ^^

Orange Marmalede (2015) Kore Dizisi Önerisi

  Kimilerin bayıldığı, kimilerin dizinin ortasında kısa tarihi geçiş yüzünden bırakıp sevmediği dizi Orange Marmalede!

 Aslında ismini görüp incelediğim dizi çünkü ben vampirlerle pek bağlantı kuramadım. Kısa bir diziydi elimde dizi yok iken güncel olduğu zamanlar izledim.

Bölüm: 16
  Kız karakterimiz Baek Ma Ri( Kim Seol Hyun ) ve ailesi vampirdir ve yaşayan başka vampir ailelerde vardır. Vampirler kendilerini gizleyerek insanların arasına karışır ve yaşarlar.  Baek Ma Ri bu yüzden okulunda sorunlar yaşar ve okul değiştirmeye alışmıştır.  Baek Ma Ri , okulunda en popüler çocuklarından biri olan Jae Min(Yeo Jin Goo)'nin okuluna transfer olur.

  Bu arada 200 yıl önce insanlar ve vampirler bir anlaşma yapılmıştır. Bu anlaşmayla vampirler etrafta kendilerini kan ihtiyaçlarını başka yollarla karşılayarak insanlar arasında sessizce yaşamaktadırlar.


Baek Ma Ri ( Kim Seol Hyun)

Vampirdir, ailesi ile birlikte yaşar, sessiz güzel ve müzikle ilgilenen bir kız. Vampir olduğunu saklamaya çalışır. Çoğu okulda garip karşılandığından birçok kez okul değiştirmiştir.

Jae Min ( Yeo Jin Goo)

Çalışkan, okulun popüler çocuğu

Han Shi Hoo ( Lee Jong Hyun)

Vampirdir. İnsanlar ve vampirler arasındaki eşitsizlikten  yakınır hatta bu yüzden  kimliğini açıklar ve halk bir süre onu konuşur.




(CNblule'nun üyesi Lee Jong Hyun <3 bize 2. erkek sendromunu baya yaşatıyor.)



  Tarihi dönemde ki kısımın afişi ile böyle. Birçok kişi burada izlemeyi yarım bıraktı ama yazık oldu bence. Çok güzel bir hikayesi vardı, araya onuda sığdırmışlar zaten sonra geri dönüyor merak etmeyin.


Çok hoş kısa diziydi. Ben çok beğendim.Vampirli dizilere olan ön yargımı kıran dizidir :D

Merak edenler için Fragmanların veee benim bayıldığım müziklerinin linkini koyuyorum;

FRAGMANLAR
1. Trailer için Tıklayın...
2. Trailer içinTıklayın...

Dizinin şarkıları 



Bu nasıl sahne senarist!





AoA grubunun güzel üyesi Seolhyun'la bitiriyorum :)

Hepinize İyi seyirler ^^



2 Ağustos 2016 Salı

Anime Önerisi #2 : Kimi Ni Todoke

Yine shoujo türünde klasikleşmiş animelerden biri Kimi Ni Todoke!

2 sezon/25+12

     Konusu ve karakterleri anlatıp düşüncelerim yazacağım
Kimi Ni Todoke ne anlatıyor? Kuronuma Sawako çok çekincen utangaç olmasıyla beraber siyah uzun şaçları, beyaz teni yüzünden çoğu kişi tarafından korkunç bulunur.( Hiç anlamadım ya çok tatlı güzel bir kız gibi gözüküyor) Zaten arkadaş edinmede geri olan Sawako önyargıdan dolayı arkadaş edinemez. Sawako'nun hayalet olduğunu düşündükleri için ona Sadako diye hitap ederler. Sawako'nun tam tersi olan  Kazehaya çok popüler güler yüzlü bir çocuktur. Sawako'nun hayatına Kazeha'ya girince her şey değişir. Bu anime Sawako ve arkadaş ve aşk ilişkisi hakkında.




Karakterler
KAZAHAYA
Popüler, yakışıklı gözde çocuk. Animelerdeki o  soğuk çocuklara karşı olarak baya güler yüzlü  kendisi.



SAWAKO
Ah Sawako be! Çileden çıkardı bizi. Spoiler vermiyorum izleyenler bilir son bölümleri. Sinir krizi geçirdim resmen.




AYANE
Çok ciddi, süslü, bakımlı, ama havalı olmayan bir tip. Kendinden büyük erkelerden hoşlanıyor ve baya kişiyle çıkmışlığı var.

CHİZURU
Sportif, uzun, eğlenceli ne kadar sert görünüp karşısndakileri korkutsa da en ufak şeylere üzülen  bir karakter.



RYU
Chizuru'nın arkadaşı. Bu beşliye dahil bir arakdaş. Yemek yemeği seviyor. Beyzbol da iyi

Boş zamanlarda izlenecek bir anime. İzlemenizi öneririm :) Veee bu arada..  Bu aninemin Live action'ı çıktı hemen resmi koyalım.


Fragman için TIKLAYIN




Hepinize İyi Seyirler ^^