31 Temmuz 2016 Pazar

W (Two Worlds) Kore Dizisi Tanıtımı

Merhaba Arkadaşlar;

 İlk yazım ile karşınızdayım. Yazacağım  bu ilk yazıda yayınlandığı 4 bölüme rağmen büyük popülarite toplamış Kore dizisi hakkında konuşacağım. Dizinin adı ''W'' insan gördüğünde farklı buluyor ismi bu yüzden de ikinci adı koymayı da unutmamışlar ''Two Worlds''. Adından da anlaşılacağı gibi iki farklı dünya konu alınıyor dizide. Bu dizinin bu kadar popüler olduğunu bilmeden başladım diziye, beni Kore dizileriyle tanıştıran Han Hyo Joo için. Diziyi izlemeye başlamamış veya başlamış kişiler için başrollerinin Lee Jong-Suk ve Han Hyo-Joo'nun oynadığı W dizisinin konusu anlatmaya başlıyalım. 


Lee Jong Suk
Han Hyo Joo





   
                                          

















  KONUSU:    
 Babası ünlü bir weebtoon çizeri olan Myungase Hastanesi'nde çalışan doktor Oh Yeon-Joo ve bu webtoon'nun ana karakteri Kang-Chul’un aşkını konu alır.




Webtoon nedir diyenler için kısaca anlatayım;
Dijital ortamda çizilen, internette yayınlanan çizgi roman veya karikatürlerdir. Manga gibi yani. Farklarından biri Webtoon'un renkli olmasıdır. Çok okunan Webtoonlar basılsa da genelde internet ortamındadır.



Spoiler vermeden konuyu biraz açarsak şöyle;
 Kang-Chul çok okunan bir webtoon kahramanı, 17 yaşında olimpiyatlardan altın madalya kazan başarlı hırslı bir genç. Bu yaşlarda ailesi gizli bir kişi tarafından öldürülüyor şuçlu bulunamadığından bütün gözler Kang-Chul'a dönüyor. Kang-Chul bunları atlatıp kendini ailesinin katilini bulmaya adıyor. 30 yaşında 800 milyor Won mal varlığı olan bir şirketi olan adam haline geliyor.

Oh Yeon ise bir doktor hayatı normal ilerlerken bir sebepten bu webtoona  dahil oluyor ve Kang-Chul ile tanışıyor. 

 Daha fazla ilerlersek Spoiler olacağı için kesiyorum. Umarım bu yazıyı okuyup bu diziye başlamaya karar vermissinizdir. Ben şahsen çok beyendim. Rastgele denk geldiğim için güncel dizi olduğunu bilmeden başladım çok pişmanım. Size tavsiyem bölümleri biriktirip veya bitince başlayın. Tabi dayanabilirseniz :) Son olarak diğer yan karakterleri kısaca tanıtarak bitiriyorum.


                               Seo Do-Yoon (Lee Tae Hwan) karakteri Kang-Chul'un sağ kolu



Yoon So-Hee (Jeong Eu-Gene) Kang-Chul'un arkadaşı ve sekreteri^

 Hepinize iyi seyirler ^^